2017-2018
PARTI-TÚRA
Szolnoki Szimfonikus Nyár

 A „Parti-túra” Szolnoki Szimfonikus Nyár fesztivál fő célkitűzése olyan kulturális és művészeti érték közvetítése, amely elsősorban a komolyzene műfaját igyekszik megismertetni a koncertlátogató közönséggel. Szakmai fejlődés és megújulás lehetőségét kínálja a zenekarnak, hiszen a fesztivál ideje alatt hetente új műsort kell színpadra állítani, ez általában a repertoár bővítésével jár. A rendszeres próba megköveteli a gyakorlást, ezért a zenekar minőségi fejlődésen megy keresztül. Természetesen érdekesség a zenészek számára is, hogy zenei utazást tehetnek a populárisabb műfajok világában. A műsorok összeállításánál gondoltunk azokra a látogatókra, akik nem ismerik a szimfonikus koncerteket, de a fesztivál idején- mert egy programlehetőség a városban, ingyenes- megismerhetik a szimfonikus hangzást.

Az énekes szólisták külön örömüket fejezik ki, hogy nagy létszámú, 60-70 fő közötti zenekar kíséri őket, a könnyűzenei előadók pedig saját szerzeményeiket mutathatják be szimfonikus zenekari hangszereléssel.

Figyelembe vesszük a fiatalabb korosztály igényeit is, akik szeretik a látványelemeket.

Ezért koncertjeinket vetítéssel, táncprodukciókkal színesítjük.

Műsorainkat magyar és nemzetközi művekből állítjuk össze, egy-egy téma köré csoportosítva. Fontos küldetésünk, hogy lehetőséget adjunk a bemutatkozásra sikeres szolnoki előadóknak, fiatal tehetségeknek.